logo-sav1-1

specialoffes-1

Navigáció: >

Zsaluzia

A zsaluzia kedvelt külső árnyékoló, amelyet mind közintézményeknél (irodák, középületek, üzlethelyiségek, csarnoképületek), mind családi házaknál előszeretettel alkalmaznak. A többi külső árnyékolóval szemben nagy előnye, hogy a manapság kizárólag alumíniumból készült lamellák dőlésének állíthatóságával alkalmazkodni lehet a változó napálláshoz. És a napvédelem mellett folyamatos szellőzést valamint nagyobb biztonságot is biztosít .

Természetesen ezek a szerkezetek amellett, hogy a fényt sokkal finomabban engedik szabályozni, a redőnyöknél megszokott teljes sötétséget (100 %-os elvi fényzárást) nem tudják biztosítani.

A zsaluzia lamellák mérete 72-120 mm-ig terjed. A lamella választék igen széles: 150 féle színben rendelhető. Magyarországon elterjedt típusok:

 

Peremezetlen (hajlékony) lamellás – csak sodronyos megvezetéssel.

A korszerű külső lamellás árnyékolók természetesen már kizárólag kiváló felületkezeléssel (lakkozott, vagy porszórt) ellátott alumínium alkatrészekből állnak 80, 90, 100 esetleg 120 mm-es lamellákkal gyártva, melyek megbízható minőségű perlon, esetleg UV-álló műanyag bevonatú drótkötéllel vannak feszítve.

image002 

Peremezett (merev) lamellás – csak sínes megvezetéssel

A vezető gyártók a szerkezetet az elmúlt évtizedben továbbfejlesztették. A fejlesztés eredményeképpen születtek a sínes megvezetésű lamellás árnyékolók. Ezekben a termékekben a lamellák fém csapokkal vezetősínekben vannak megvezetve, így biztosítják a nagyobb szerkezetek gyárthatóságát és szél elleni nagyobb ellenállást is. Ugyanakkor a profilozott alakú elemek, melyek 72, 80, 92 mm szélesek, jobban zárnak, így a fényzárás hatásfokát 92 %-ig sikerült növelni.

image004 

 

„Z” lamellás – csak sínes megvezetéssel.

A fejlesztés nemcsak a műszaki tartalomban, hanem az esztétikai megjelenésben is tükröződik. A gyártástechnológia fejlődésével a lamellák immáron Z alakkal és íves vezetősínekkel is rendelhetők, melyek sokkal attraktívabb homlokzatot biztosítanak, és nyitott vagy félig nyitott állapotban jelentősen több fényt tükröznek be a beltérbe. Ez pedig nagyon nagy előny, így biztosítva a külső homlokzatsugárzó hő elleni védelme mellett a világosságot.

image006 

 

Beépítési lehetőségek a redőnyökhöz hasonlóan:

• külső tokos

image008 

 • vakolható külső tokos

image010 

• beépített tokos

image012 

 

Lamellák működtetése történhet kurblival (kézi üzemeltetés) és motorosan.

Elektromos működtetéssel lehet biztosítani az épület jobb klimatizálását. A vezérlés lehet egyedi, csoportos, emelet szerinti vagy akár az egész épületekre vonatkozó együttes. Működtethető fényérzékelővel és programórával tovább finomítható.

 

Minden esetben egyedi igényeik alapján készítjük ajánlatainkat!
Árainkról a széles termékkínálatunk és színválasztékunk miatt,
további részletes tájékoztatást itt kaphat:

Ajánlatkérés vagy Személyes kapcsolatfelvétel

specialoffes-1

REDŐNY AKCIÓ

Részletek >>

NAPELLENZŐ AKCIÓ

Részletek >>

TÉLIKERT AKCIÓ

Részletek >>

TERASZ ÁRNYÉKOLÓ AKCIÓ

Részletek >>

SZÚNYOGHÁLÓ AKCIÓ

Részletek >>

Különleges Termékeink

kt

Hasznos tippek