logo-sav1-1

specialoffes-1

Navigáció: > >

COPRIX – PRIX

70 évvel ezelőtt merült fel az igény németországi építetők körében a könnyűszerkezetes elhelyezésű előre-gyártott redőnytokok iránt. A COPRIX cég gyártóüzeme a német szabvány által felállított magas hőtechnikai követelményeket tűzte maga elé, amikor – 40 évvel ezelőtt – létre hozta a PRIX márkajelzésű beépített hőszigetelt redőnyszekrényt.

Cégismertető

A COPRIX cég

coprix170 évvel ezelőtt merült fel az igény németországi építetők körében a könnyűszerkezetes elhelyezésű előre-gyártott redőnytokok iránt. A COPRIX cég gyártóüzeme a német szabvány által felállított magas hőtechnikai követelményeket tűzte maga elé, amikor – 40 évvel ezelőtt – létre hozta a PRIX márkajelzésű beépített hőszigetelt redőnyszekrényt.

Magyarországon a korábban hagyományos építészeti elemként használt beépített redőnytokok az elmúlt évtizedekben (a hőtechnikai előírások miatt) az utólagosan felszerelhető külsőtokos redőnyökre cserélődtek fel, a hangsúly áthelyeződött a belső árnyékolásra.

Később a külső árnyékolók újra népszerűvé váltak előnyös tulajdonságaik miatt (védelem a külvilág, hő, zaj, betörés ellen, hosszú élettartam, nyílászáró külső védelme). Így egyre nőtt az igény a megfelelő hőtechnikai tulajdonságokkal és esztétikummal rendelkező redőnyök iránt.

A Parador Kft. az ALULUX javaslatára 1998-ban felvette termékskálájába a PRIX beépített redőnyszekrényt, hogy a magyarországi vevők igényeit megfelelően ki tudja elégíteni.

A PRIX redőnytok széleskörű felhasználása a nagy méretválasztéknak és az alsó lezáró (nyitható) elem jó tulajdonságainak köszönhető

Elmondható továbbá, hogy a német cég odafigyelt az esztétikumra és a vevői igényekre, amikor a legapróbb részleteket is kidolgozta termékén. Prospektusokkal és CD-kel segíti forgalmazói hálózatát. Az építészeti stílusok változtatása és a nyílászáró rendszerek folyamatos fejlesztése megkövetelte a PRIX redőnyszekrény továbbfejlesztését, így a piacon újdonságok megjelenése várható. Például íves falnyílás esetén történő beépíthetőség; valamint a nyílászáróra szerelt redőnytok, mely a nyílászáróval együttesen építhető be.

PRIX redőnyszekrény

coprix2Több évtizedig alig készült redőny az új házakon, és nem is hagytak helyet a redőnytoknak. Ma ismét előtérbe kerül a redőny, ugyanis bebizonyosodott, hogy használatával a fűtési költség jelentősen csökkenthető. A PARADOR Kft. ismerteti az általa importált és forgalmazott német PRIX redőnyszekrényeket, amelyek mind új, mind régi épületekbe egyaránt beépíthetők, és bármilyen építészeti stílushoz gond nélkül hozzáilleszthetők.

Az ablak elé lehúzott redőnyök felfogják a szelet, és jelentősen javítják a nyílászáró, és ez által az egész épület hőszigetelését. A régi redőnyök azért nem védtek kellően a hideg ellen, mert a redőnyszekrények helyiség felőli oldalán lévő, vékony deszkából készült ajtó egyáltalán nem volt hőszigetelve.

A PRIX redőnyszekrényeket új épületeknél az ablak feletti kiváltóban kihagyott részbe, illetve régi házaknál a redőnyszekrények helyére lehet beépíteni. A körben hőszigetelt szerkezetben lévő boltíves térbe tekeredik fel a redőny, amihez a későbbiekben alulról lehet hozzáférni. Az alsó síkban lévő előre felületkezelt vagy tapétázható takaróelem egyszerűen kinyitható, és mivel hőszigetelt, elmarad a kedvezőtlen hőhídhatás. Ezt a borítószegélyt feltétlenül hézagmentesen kell az ablaktokkal összedolgozni, nehogy lecsökkenjen a tökéletes hőszigetelés hatása.

A redőnyszekrény kettősfalú, merev szerkezetből készül. A külső, vakolható burkolóanyag mögött keményhablemez garantálja a hatékony hőszigetelést.

A heveder bevezetőnyílása a redőnyök kényes pontja szokott lenni, de itt az is megfelelően kialakított: cserélhető tömítő szőrkefe akadályozza meg a meleg levegő elváltozását és a szennyeződés bejutását a redőnyszekrénybe. A két alsó zárósínelem merev alumíniumprofilból készül, amelyek a külső és belső vakolásnak szolgálnak lezárásként és vezetőélként.

A gyárilag készült redőnyszekrény max. 5,20 m hosszú lehet. A méretre szabás után a redőnyszekrényt fent és a két végén csavarozással rögzítik az érintkező épületszerkezethez.

A PRIX redőnyszekrénybe a PARADOR Kft. ALULUX alumíniumredőnyt szerel. Ennek legegyszerűbb változata hőszigetelt lamellákból készül porszórt felületkezeléssel. Elláthatók a redőnyök feltolás elleni felső biztonsági retesszel, és a mechanikai védelem mellett elektronikus védelemmel is. Az ALULUX biztonsági extrudált vastag falú profilokból készül, az oldalrögzítés speciális kialakítása még nagyobb védelmet nyújt.

 

PRIX Redőnyszekrény

Szerkezet-felépítés

A redőnyszekrény felépítése kettősfalú, mely merev szerkezetet biztosít. A külső felületek speciális szövetszerkezetűek, melyek burkolóanyaggal vannak bevonva, a szigetelés környezetbarát polyuretán illetve styropor anyagból – belső héj természetes keményfarost lemezből készül. A felületek csuszamlósága biztosítja a redőnyszekrény szennyeződésmentességét. A boltívhatás miatt a belső héj a PRIX redőnyszerkezetét rendkívül stabillá teszi, könnyű szerkezete ellenére. Az áthidalót nem helyettesíti, viszont beépítése egyszerű, problémamentes.

További részletek

Hőszigetelés

A PRIX redőnyszekrény kiváló hőszigetelést nyújt. A belső fűtött teret teljesen elzárja a redőnytértől. A szigetelés értéke meghaladja a 1/A=0,55 m2K/W.

Hangszigetelés

A PRIX redőnyszekrény a hangszigetelő anyagok követelményrendszerében a 6. osztályba sorolható védelmet nyújt.

Feldolgozás-kivitelezés

A redőnyszekrények szabott hosszúság szerinti méretben készülnek. A szerelést megkönnyítik a problémamentes sarok és erkély konstrukciók. A nagy beépíthető hosszúság optimális méretválasztékot nyújt. A redőnyszekrény hossza: 5,20m.

Környezet

A zárósínelemek alumíniumból készülnek, a leszabás után előre lesznek a szekrényhez szerelve (oldalsó- és homok lemezek, csapágytartók stb.). A kisebb és nagyobb PRIX redőnyszekrény alkatrészek minőségveszteség nélkül összetoldhatóak. A megfelelő lezáró elemekből az összeállítás után hézagmentes szerkezet készíthető.

PRIX redőnyszekrény-Burkolat

A redőnyszekrény alsó lezárása esetén nincs huzat, hideghíd piszkosodás, leszakadás vagy hiányos szigetelés. A PRIX redőnyszekrény burkolata nagy stabilitást és kiváló hő és hangszigetelést nyújt, mely az élettartamot is megnöveli. A szendvicsfelépítés- kívülről vékony lemez borítás, belül poliuretánhab- külső stabilitást ad a szerkezetnek.

Az ablakoldalon a borítószegély elferdülhet, ezért szükséges a tökéletes zárás érdekében, hogy az alsó burkolat mereven kapcsolódjon a nyílászáró tokszerkezethez. A különböző beépítési szituációkhoz és a különböző anyagú és szerkezetű nyílászárókhoz illesztve alkalmazhatóak a szekrényborítások.

A szekrényborítások külső része fehérre vagy „tapétakész” színűre van kezelve. Hőátbocsájtási tényező: 1/A=0,79 m2 K/W amely 44%-akl meghaladja a kötelezően előírt értéket.

PRIX hőék

A hőék, mely hőszigetelő anyagból készül biztosítja, hogy a redőnyszekrény teréből a hideg ne jusson be a szobai belső térbe. Szerkezetileg a belső vakoló sínhez kapcsolódik.

PRIX tömítőheveder, vezeték tömítőkefével

A hevedervezetéknél található lezáróidom alkalmazása megakadályozza a huzatot- minden heveder pozícióban. Sajátossága: a tisztítható zárólap és a cserélhető tömítőkefe véd az elkoszolódástól.

PRIX alumínium takarósín

A takarósín ragasztómentesen van felcsíptetve a szerkezethez, mely biztonságos rögzítést biztosít. A szekrény és az alumínium profilok sokféle kombinációja lehetséges. A különböző beépítési lehetőségek hulladékmentesen megoldhatók.

A vakolósínben elhelyezkedő szőrkefe meggátolja, hogy a belső redőnyszekrény térbe szennyezőé kerüljön.

 

specialoffes-1

REDŐNY AKCIÓ

Részletek >>

NAPELLENZŐ AKCIÓ

Részletek >>

TÉLIKERT AKCIÓ

Részletek >>

TERASZ ÁRNYÉKOLÓ AKCIÓ

Részletek >>

SZÚNYOGHÁLÓ AKCIÓ

Részletek >>

Különleges Termékeink

kt

Hasznos tippek