logo-sav1-1

specialoffes-1

RAL-os nyílászáró beépítés

Mi az a RAL-os nyílászáró beépítés?

RAL-os nyílászáró beépítésDIN 4108/8 és ÖNORM B5320 sz. előírás

A RAL-os beépítés jelenleg a legkorszerűbb nyílászáró körüli szerelési hézag hő-hang- és vízszigetelésére nyújt megoldást.

A nyílászáró körüli hézag szigetelési minősége ugyanannyira fontos (kellene legyen), mint amennyire a nyílászáró hőátbocsátási(Uw) értéke. A RAL-os beépítés lényege a hőszigetelésen túl a vízhatlanság,azaz a rést kitöltő anyag szárazon tartása. Ehhez ugyanúgy nélkülözhetetlen a dagadó hőszigetelő csík vagy a vízzáró purhab, mint a páraáteresztő- és záró fólia.

Ez azért kiemelkedően fontos, mivel a víz jó hővezető, tehát a nedves,vizes anyag hőszigetelés szempontjából káros, mert un. hőhíd keletkezik. Jelenleg Magyarországon a legelterjedtebb beépítési technika szerint a szerelési hézagot kitöltő anyag az egykomponensű PUR hab (poliuretán hab) ugyan jól dagad és ragad, de egyik gyengesége, hogy a környezeti párából és a falból magába szívja a nedvességet. Ezzel nemcsak leromlik a hőszigetelőképessége, de az elmúlt évtizedek tapasztalata szerint a víz, fagy illetve az egyre erősebb UV hatására annyira elöregszik, hogy 3-10 év alatt akár el is porlad, így a rés szigetelése idővel gyakorlatilag elvész. A műanyag takaróléc sem minden esetben nyújt védelmet!

Magyarországon nincs előírás a beépítési hézagra vonatkozóan, de a fentiekből következően belátható, hogy bár az olcsósági versenyben a RAL-os beépítés alulmarad, de élettartam tekintetében, hosszú távú energia és karbantartási összköltségre vetítve mindenképpen ez a technológia a nyerő.

 

Szakmailag MINŐSÉGI ABLAKBEÉPÍTÉST
a RAL-os beépítés képvisel!

Nyugaton az előírt szakszerű ablak beépítés = RAL-os beépítés.

Itthon 2020-tól lesz kötelező.

PUR habos: a hézag felé megy a víz   |     RAL-os: hézagtól megy a víz

Szakmailag MINŐSÉGI ABLAKBEÉPÍTÉST a RAL-os beépítés képvisel!

PUR habos élettartam 3-10 év   |   RAL-os beépítés élettartama 30 év

 

 

Minden esetben egyedi igényeik alapján készítjük ajánlatainkat!
Árainkról a széles termékkínálatunk és színválasztékunk miatt,
további részletes tájékoztatást itt kaphat:

Ajánlatkérés vagy Személyes kapcsolatfelvétel

 

specialoffes-1

REDŐNY AKCIÓ

Részletek >>

NAPELLENZŐ AKCIÓ

Részletek >>

TÉLIKERT AKCIÓ

Részletek >>

TERASZ ÁRNYÉKOLÓ AKCIÓ

Részletek >>

SZÚNYOGHÁLÓ AKCIÓ

Részletek >>

Különleges Termékeink

kt

Hasznos tippek