logo-sav1-1

specialoffes-1

Miért műanyag nyílászáró?

Műanyag nyílászáróink az alábbi műszaki paraméterekkel rendelkeznek:

 • Profil: 70 mm- 83 mm beépítési mélység, 5 illetve 6 kamrás szerkezetek (német profilok)
 • Üveg: 2 rétegű (4LowE-16-4) illetve 3 rétegű üvegezés (4LowE-12-4-12-4) (magyar)
 • Hőszigetelés: Ug=1,0-0,5 W/m2K, műanyag távtartóval akár Ug=0,5 W/m2K (3 rtg)
 • Vasalat: alap biztonsági vagy WK1 és WK2-es extra biztonsági fokozattal
  (osztrák és német)
 • Tömítőrendszer: kettős illetve háromszoros gumitömítés a szél és eső ellen;  a középtömítéses rendszerrel magasabb záródási minőség érhető el
 • Garancia 5 év
 • Szín: alap fehér, színes kívül vagy kívül – belül
  (fafóliás vagy egyedi színek)

image002

 

1. Hőszigetelés

A nyílászáró nagy részét az üveg teszi ki, így nyílvánvalóan a hőszigetelésnél is nagy szerepe van. Az üveg hőszigetelési értékét az „Ug” érték mutatja, ami minél kisebb annál jobb. A standard kétrétegű üveg hőszigetelési értéke Ug=1 W/m2K. Speciális üvegezésnél az Ug érték akár 0,5 W/m2K is lehet (3-rétegű üvegezés, műanyag távtartók segítségével) ami már passzív ház kategóriát képvisel.

 

2. Betörésvédelem

A nyílászárók az épület leggyengébb pontjai ebből a szempontból. A betörés kockázatát teljesen kizárni sajnos nem lehet, de csökkenteni különböző szerkezeti megerősítésekkel és speciális vasalatokkal lehetséges. Vasalat-megerősítéssel WK, WK2-es biztonsági fokozat érhető el, de a védelem speciális biztonsági üveggel, speciális vasalatokkal is fokozható (pl. Secustik kilincs).

 

3. Hanggátlás

Az ablakoknál a jobb hanggátlás érdekében speciális üveget kell választani. A hanggátlás javítható az üveg különböző vastagságával, rétegével, valamint a rétegszám és az üvegek közötti légrés növelésével.

 

4. Szellőzés

A lakásokban gyakran a szellőzésnek, szellőztetésnek tulajdonítják a hőveszteség egy jelentős részét (akár 50%-ot is). Ez igaz is a hagyományos szellőzési eljárások többségére nézve (állandó levegős szellőzés, ablaknyitás). Viszont pl. az Aereco higroszabályozású rendszerrel jelentős energia megtakarítás érhető el. A légcsere a szükség szerinti optimális lesz, így a szellőzési hőveszteség minimálisra redukálható.

Nyílt égésterű gázkészülék esetén elengedhetetlen, és előírás is valamilyen automata szellőző használata. A nem lezárható és növelt minimum hozamú légbevezetők szakszerű kiválasztásával és elhelyezésével a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlása biztosítható. Ezáltal ezek a berendezések biztonságosan üzemeltethetőek.

 

Minden esetben egyedi igényeik alapján készítjük ajánlatainkat!
Árainkról a széles termékkínálatunk és színválasztékunk miatt,
további részletes tájékoztatást itt kaphat:

Ajánlatkérés vagy Személyes kapcsolatfelvétel

 

specialoffes-1

REDŐNY AKCIÓ

Részletek >>

NAPELLENZŐ AKCIÓ

Részletek >>

TÉLIKERT AKCIÓ

Részletek >>

TERASZ ÁRNYÉKOLÓ AKCIÓ

Részletek >>

SZÚNYOGHÁLÓ AKCIÓ

Részletek >>

Különleges Termékeink

kt

Hasznos tippek